Muziekvereniging Boxmeersche Harmonie

P.A. Bilderbeekstraat 6
5831 CX BOXMEER
Email: bestuurboxmeerscheharmonie@gmail.com
IBAN: NL93RABO0108703274
BIC:   RABONL2U

Search
 

Opstaporkest

Opstaporkest

Wij betrekken onze leerlingen vrij snel bij de vereniging. Na een half jaar les op een instrument te hebben gehad stroom je al direct in bij het opstaporkest. Meestal is dit in januari / februari. In het opstaporkest is in eerste instantie alles nieuw.
Verschillende instrumenten die samen spelen. Verschillende melodieën die door elkaar klinken en dan een dirigent die aangeeft hoe snel je moet spelen. Daar komt nog bij dat op het muziekpapier veel meer staat dan alleen noten. Wanneer je sterker en wanneer je zachter moet spelen en accel., rit, cresc. of rall, En ga zo maar door. Het nieuwe noten leren blijf je in de tijd van het opstaporkest gewoon doen op de muziekschool. Het opstaporkest repeteert op donderdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur. Wanneer ga je van het opstaporkest naar het opleidingsorkest?

Het is mogelijk om op twee verschillende manieren bij het jeugdorkest mee te gaan spelen. De eerste manier is natuurlijk als je je A- diploma hebt gehaald. Je stroomt dan direct door naar het jeugdorkest. Deze overstap is dan na de zomervakantie, omdat vlak voor de vakantie de examens afgenomen zijn. De tweede manier is als je twee jaar les hebt gehad in het opstaporkest. De dirigent van het opstaporkest geeft aan de dirigent van het jeugdorkest aan dat hij één of meer muzikanten heeft, die er aan toe zijn om over te stappen. De dirigent van het jeugdorkest vraagt dan meestal om een paar keer mee te komen spelen bij het jeugdorkest zodat hij kan beoordelen of je er klaar voor bent. Ook deze overstap maak je dan na de zomervakantie. Wanneer je dan in het opleidingsorkest muziek gaat maken zul je merken dat de muziek moeilijker wordt, en dat je in het samen muziek maken ook nog veel meer kunt leren. Wanneer je de overstap kunt en mag maken is het dan ook de bedoeling dat je in het jeugdorkest gaat spelen. Dit moment van overstap wordt ook mondeling of schriftelijk besproken met ouders.​

X